HTML

Joób Sándor

Mit csinál most Joób Sanyi?

Utolsó kommentek

Friss topikok

Határ a csillagos ég

2011.03.28. 19:11 tsza

Kapuvár lesz a magyar Waikiki

Óriási Joób Sanyi-bréking van, már ami Sanyi szűkebb pátriáját, Kapuvárt illeti.

Elfogadták Kapuvár gazdasági programját, az idegenforgalom fejlesztésére koncentrálnak

Egyhangúlag fogadta el hétfőn a kapuvári képviselő-testület a rábaközi város 2014-ig szóló gazdasági programját, amelynek középpontjában a turizmus fejlesztése áll.

A vita több hozzászólója is megemlítette: a közigazgatás átalakítása miatt várható, hogy hozzá kell majd nyúlni a programhoz. A mintegy harmincoldalas dokumentum a fő irányok között említi a gyógyulni vágyóknak nyújtott szolgáltatások fejlesztését, amelyet az öko-, a fitness- és wellness-, a kerékpáros-, a kulturális és a konferenciaturizmus egészíthet ki.

A gyógy-idegenforgalom számára a helyi specialitásként kezelt érbeteg-rehabilitáció képezhet alapot - említik meg az anyagban, amely célként jelöli meg, hogy Kapuváron komplex turisztikai kínálattal várják az ide érkező vendégeket.

A program emlékeztet arra is: már pályázott az önkormányzat annak érdekében, hogy felújíthassa a belvárost. (Ennek első lépése az eddig hivataloknak és civil szervezeteknek otthont adó egykori járásbírósági épület januárban kezdett, várhatóan májusban záruló rekonstrukciója, erre már nyert pályázati pénzt a város.)

A Kapuvári Ipari Parkban a beruházások ösztönzésének és ezzel új munkahelyek teremtésének akadálya, hogy nincs a fejlesztésre megfelelő terület - áll a dokumentumban, amely szerint további, mintegy 35 hektáros bővítésre van lehetőség, amelyhez az út- és a közműhálózatok engedélyezési terve már el is készült.

A befektetésösztönzéshez kiemelten fontos fejlesztési területek vásárlása és iparterületté történő alakítása a közeljövőben - említik meg, jelezve, hogy az önkormányzat már tárgyal a szóba jöhető telkek tulajdonosaival. A program lényeges elemként íri a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról, valamint a romák bevonásáról a foglalkoztatásba és a képzésekbe.

Szólj hozzá!

Címkék: kapuvár waikiki


A bejegyzés trackback címe:

https://joobsanyi.blog.hu/api/trackback/id/tr652779685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása